2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Konferansı ve Ödül Töreni Gerçekleşti

Üniversitemizde 17 Aralık, Salı günü “2019 Prof.Dr.Fuat SEZGİN Yılı Konferansı ve Ödül Töreni gerçekleşti.

Prof. Dr. Fuat Sezgin için hazırlamış olduğumuz tanıtım filmi ile başlayan programımız Ney dinletisi ile devam etti.

Konferans programı açılış konuşmalarını Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Tamer Kıran , Piri Reis Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Oral ERDOĞAN , Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Mecit Çetinkaya, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Necmeddin Bilal Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Koordinasyon Başkanı Ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan ASLAN tarafından “Fuat Sezgin ve İslam Bilim Mirası” konulu konferans gerçekleştirildi. Sunumunda geçmişten günümüze yapılan önemli İslam Bilim Teknolojilerine dikkat çekerek detaylı paylaşımlarda bulundu.

Konferansa konuşmacıların yanı sıra; Tuzla Kaymakamı Sn. Ali AKÇA, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI, Piri Reis Üniversitesi  bir önceki Mütevelli Başkanı Metin KALKAVAN, PRU Mütevelli Heyeti  Üyeleri, Deniz Ticaret Odası yetkilileri ve Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Tarihi Uygulama Ve Araştırma Merkezi Tarafından Düzenlenen Bilimsel Makale Yarışmasına katılan yarışmacılar, aileleri ve Lise müdürleri katılım gösterdi.

Tüm konuşmacılara Piri Reis Üniversitesinin anı objeleri  takdim edildi ve aynı zamanda  Prof. Dr. Ersan ASLAN Tarafından; 5 ciltten oluşan  Prof. Dr. Fuat Sezgin İslamda Bilim ve Teknik setini Üniversitemize hediye edildi.

Konferans programının 2. Kısmında  “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri kapsamında Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Tarihi Uygulama Ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen bilimsel makale yarışması ile lise düzeyindeki öğrenciler arasında düzenlenen resim ve gemi modeli yarışmalarında dereceye giren öğrenciler sahneye davet edilerek ödülleri takdim edildi.

Toplu fotoğraf sonrası konferans sona erdi.

Konferans, misafirlerimizin fuaye alanında hazırlanan ve yarışmalara katılan resim ve gemi modellerinden oluşan sergiyi gezmeleri ile son buldu.

17 Aralık 2019 Salı
Whatsapp Hattı