2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Bilimsel Makale, Resim ve Gemi Modelciliği Yarışmaları

DUYURU-4

BİLİMSEL MAKALE, RESİM VE GEMİ MODELCİLİĞİ

YARIŞMALARI

Pîrî Reis Üniversitesi Denizcilik Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 yılının “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmesi sonrasında yapılacak etkinlikler kapsamında Prof. Dr. Fuat Sezgin’in denizcilik tarihimize yapmış olduğu katkıların ortaya çıkarılması konusunu da kapsayan denizcilik tarihimizin araştırılmasına yönelik konularda düzenlediği “Denizcilik Tarihi Üzerine Bilimsel Makale Yarışması” ile “Lise Öğrencileri Arasında Denizcilik Ve Denizcilik Tarihi Konulu Resim Ve Gemi Modeli Yarışmaları” tamamlanmıştır.

Her üç yarışma için ayrı ayrı oluşturulan Bilim Kurulu ve Seçici Kurulları (Jüri) tarafından makaleler, resimler ve gemi modelleri değerlendirilmiş olup yarışmaların sonuçları duyurulmuştur. Bilimsel makale, resim ve gemi modeli yarışmalarında seçici kurullar(Jüri) tarafından ödüle layık görülen eserler ve fotoğrafları aşağıda sunulmuştur.

Bilimsel Makale Yarışması Sonuçları:

Birincilik Ödülü: Seçici Kurul tarafından birincilik ödülüne layık eser bulunamamıştır.

İkincilik Ödülü: Mahmut Demir, Akdeniz Üniversitesi Doktora Öğrencisi, Makale: İslam Denizciliğinin Büyük Zaferi:Zatü’s-Savârî Deniz Savaşı.

Üçüncülük Ödülü: Erkan Kurul, Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Eskiçağ Araştırmaları Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi, Makale: Eskiçağ Thalassografisi Çerçevesinde “Ege Denizi” Adlandırmaları.

Jüri Teşvik Ödülü: Büşra Dede, Özerk Barselona Üniversitesi, Makale: Fuat Sezgin'in "Amerika Kıtasının Müslüman Denizciler Tarafından Kolomb Öncesi Keşfi ve Piri Reis" Adlı Çalışmasında, Gavin Menzies'in "1421: Çin'in Dünyayı Keşfettiği Yıl" Adlı Çalışmasında Kullandığı Üç Haritayı İncelemesi.

Yarışma ödülleri ve sertifikalar, 17 Aralık 2019 Salı günü 13:45-16:30 saatleri arasında Piri Reis Üniversitesi Büyük Konferans Salonunda düzenlenen “Denizcilik Tarihi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferansı” sırasında yarışmalarda ödül alan katılımcılara takdim edilmiştir.

Konferansa ve Ödül Törenine katılan yarışmacılarımıza, ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz. Resim ve Gemi Modeli yarışmasına iştirak eden eserler 17 Aralık 2019 – 17 Ocak 2019 tarihleri arasında PRU Büyük Konferans Salonu Fuayesinde sergilenmeye devam edecektir.

Eserlerini geri almak isteyen katılımcılarımızın, kargo masrafları kendilerine ait olmak üzere, bu isteklerini dile getiren e-maillerini kargo adresleri ile birlikte 24 Ocak 2020 tarihine kadar fsongur@pirireis.edu.tr e-mail adresine bildirmeleri rica olunur. Eserlerini elden teslim almak isteyen katılımcılarımız 24 Ocak 2020 tarihine kadar Üniversitemize gelip eserlerini alabilirler.  24 Ocak 2020 tarihine kadar eserlerini geri istemeyen katılımcılarımızın eserleri üniversitemizde uygun mahallerde sergilenmeye devam edecektir.

Değerli katılımcılarımıza duyurulur.

20 Aralık 2019 Cuma