2019-2020 Erasmus Staj Hareketliliği Faaliyetleri

Erasmus staj hareketliliği faaliyeti için başvurularımız başlamıştır. 04.11.2019 ile 18.11.2019 tarihleri arasında başvuru yapabilirsiniz.
Programa Kimler Başvurabilir?
Erasmus Staj Hareketliliği Programlarına başvurabilmek için Piri Reis Üniversitesi’nin tam zamanlı öğrencisi olma ve 2.2 üzerinde not ortalamasına sahip olma şartı aranmaktadır. Başvuran öğrencilerin daha önce Erasmus staj hareketliliği faaliyetinden faydalanmamış olmaları gerekmektedir.
Başvurunun nasıl ve nereye yapılması gerekir?
Öğrencilerimizin okulumuz web sayfasındaki başvuru formunu indirerek doldurmaları ve istenen belgeleri Erasmus ofisi( B-Z 03)’ne teslim etmeleri gerekmektedir.
Başvuruda hangi belgeleri teslim etmemiz gerekiyor?
Başvuru formu; Misafir olunacak kuruluştan alınan niyet mektupları ve detaylı çalışma programlarıÖğrenci İşleri Müdürlüğü’nden alacağınız İngilizce transkript
Değerlendirme Kriterleri Nelerdir?
Başvurular değerlendirilirken ders ortalaması (%55) ve dil seviyesi (%45) kriterlerine göre bir sıralama yapılacak ve okulumuz web sayfasında duyurulacaktır.
Değişim programı çerçevesinde maddi destek sağlanıyor mu?
Seçilen Erasmus öğrencilerine yurtdışında geçirdikleri öğrenim süreleri için gidecekleri ülkeye göre bir miktar aylık destek sağlanmaktadır. Diğer yandan maddi destekten feragat eden öğrenciler de Erasmus faaliyetlerine katılabilirler. Faaliyet süresi en az 2 en çok 12 aydır.
Ülkelere göre hibe miktarları şöyledir:

Hayat pahalılığına göre ülke türleri
Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Öğrenci Öğrenim Hibesi(€)
Aylık Öğrenci Staj Hibesi(€)
1. Grup ve  2. Grup Program Ülkeleri
Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan,

3. Grup Program Ülkeleri
Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye

21 Ekim 2019 Pazartesi