2016-2017 Erasmus Staj Hareketliliği Faaliyetleri

Erasmus staj hareketliliği faaliyeti, yükseköğretim kurumu tarafından bağlantı kurulmuş işletmelerde veya öğrencilerin kendi bağlantılarıyla buldukları işletmelerde yapılabilir. 2016-2017 döneminde Erasmus staj faaliyetine katılmak isteyen öğrencilerimiz 12.01.2017-26.01.2017 tarihleri arasında başvuruda bulunabilirler.

Programa Kimler Başvurabilir?

Erasmus Staj Hareketliliği Programlarına başvurabilmek için Piri Reis Üniversitesi’nin tam zamanlı öğrencisi olma ve 2.2 üzerinde not ortalamasına sahip olma şartı aranmaktadır. Başvuran öğrencilerin daha önce Erasmus staj hareketliliği faaliyetinden faydalanmamış olmaları önceliklidir.

Başvurunun nasıl ve nereye yapılması gerekir?

Öğrencilerimizin okulumuz web sayfasındaki başvuru formunu indirerek doldurmaları ve istenen belgelerle birlikte Erasmus Ofisine teslim etmeleri başvuru için yeterli olacaktır. (Daha fazla bilgi için: nbahadir@pirireis.edu.tr)

Başvuruda hangi belgeleri teslim etmemiz gerekiyor?

Başvuru formu; Misafir olunacak kuruluştan alınan niyet mektupları ve detaylı çalışma programları; Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden alacağınız İngilizce transkript

Değerlendirme Kriterleri Nelerdir?

Başvurular değerlendirilirken ders ortalaması (%55) ve dil seviyesi (%45) kriterlerine göre bir sıralama yapılacak ve okulumuz web sayfasında duyurulacaktır.

Değişim programı çerçevesinde maddi destek sağlanıyor mu?

Seçilen Erasmus öğrencilerine yurtdışında geçirdikleri öğrenim süreleri için gidecekleri ülkeye göre bir miktar aylık destek sağlanmaktadır. Diğer yandan maddi destekten feragat eden öğrenciler de Erasmus faaliyetlerine katılabilirler. Faaliyet süresi en az 2 en çok 12 aydır.

Ülkelere göre hibe miktarları şöyledir:

Hayat pahalılığına göre ülke türleri

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Öğrenci Öğrenim Hibesi(€)

Aylık Öğrenci Staj Hibesi(€)

1. Grup Program Ülkeleri

Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık

2. Grup Program Ülkeleri

Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya

T. C. Piri Reis Üniversitesi