2009-2010-2011-2012- 2013 ve 2014 Yılı Girişli Lisans ve Önlisans Öğrencilerimizin Kayıt Yenileme Bilgisi

2015-2016 Eğitim – Öğretim Yılı Akademik Takvimimize Göre;

Lisans ve Önlisans öğrencilerimiz için 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı kayıt yenileme işlemleri; 10 Ağustos – 10 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

%100 Burslu öğrencilerin bizzat kayıda gelmelerine gerek yoktur. Ancak burslu öğrenciler Öğrenci Bilgi Sistemi (otomasyon) üzerinden ders seçim işlemlerini mutlaka yapacaklardır.

Güz Yarıyılı için 28 Eylül 2015- 2 Ekim 2015 tarihleri arasında “Derse yazılma” işlemleri yapılacağından akademik yıl başında tüm eğitim yılına ait ödeme planının yapılmış olması gerekmektedir. Ödeme planları daha önceki yıllarda da olduğu gibi tamamı peşin olarak veya taksitle yapılabilmektedir. Maksimum, Bonus, Axess ve World özellikli tüm kartlara taksit yapılabilmektedir. Tüm eğitim bedelini peşin olarak banka hesabımıza yatıracak öğrenciler için velinin gelmesi gerekmemektedir. Ancak ödeme anlaşmalı kredi kartları ile veya kredili mevduat hesabı açılarak yapılacak ise mutlaka borçlunun da kayıt esnasında Mali İşler Müdürlüğü’ne gelmesi gerekmektedir.

Aksi taktirde Kayıt yenileme ve derse yazılmayla ilgili otomasyon programı gereğince; öğrenim ücretleri yatırılmadan ve öğrencinin var ise önceki borçları tehsil edilmeden derse yazılma işlemlerinin yapılabilmesi mümkün olamayacaktır.

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 3. Sınıf Öğrencilerinin Kayıt Yenilemeleri Uzun Dönem Stajına 3. Sınıfta çıkacakları varsayılarak yapılacağından 3. Sınıf Eğitim ücretinin 1/3 den muaf tutularak, 2/3 ü kadar ödeme yapacaklardır. Ancak herhangi bir nedenle 3. Sınıf Güz ve Bahar Döneminde staja çıkmayan öğrenciler 3. Sınıf Bahar Döneminde ders seçmeden önce 3. Sınıf Eğitim ücretinin 1/3 ü kadar ödeme yaparak Eğitim ücretlerini tamamlamaları gerekmektedir.

VADELİ ÖĞRENİM ÜCRETİNDEN YARARLANAN ÖĞRENCİLER;

2015 -2016 akademik yılından itibaren öğrencinin başarı, disiplin ve derse devam kriterlerinin değerlendirilmesi neticesinde limitlerin altında kalan öğrencilerin aldıkları VADELİ ÖĞRENİM ORANLARI Yönetim tarafından yeniden değerlendirilecektir.

Vadeli Öğrenim işlemleri için kayıt yenileme sırasında Öğrenci, Kefil ve Kefil eşinin kayıt sırasında hazır bulunması gerekmektedir.

Kayıt Yenileme İşlemleri Üniversitemizin Deniz Kampüsünde gerçekleşecektir.

Ödemelerle ilgili detaylar web sayfamızda yayınlanmıştır.

www.pirireis.edu.tr

Yeni Akademik yılda başarılar diler;