20. Sıvıhal Sempozyumu 16 Aralık 2016 Tarihinde Piri Reis Üniversitesi Sahil Kampüsü TUZLA’da başarıyla düzenlendi

20. Sıvıhal Sempozyumu, 16 Aralık 2016 Tarihinde Piri Reis Üniversitesi Sahil Kampüsü TUZLA’da başarıyla düzenlendi. Sempozyuma İstanbul’daki üniversiteler ağırlıklı olmak üzere Türkiye genelinde temel bilim, mühendislik ve tıp alanında çalışan bilim adamları ve öğrenciler katıldı. 20. Sıvıhal Sempozyumunun ana teması doğrultusunda iklim değişikliği ile Dünya’da gerek tarımda gerekse diğer alanlarda kullanılan suyun geleceği ile ilgili çalışmalar oluşturdu. Bu çerçevede Dünyadaki göller, buzullar, yeraltı suları ile denizlerin ve okyanusların oluşturduğu toplam eko sistemin kirlenmesi, korunması gibi konularda geniş tartışmalar yapıldı. Ülkemizdeki su kaynaklarının bugünkü ve gelecekteki durumu ile ilgili, farklı üniversitelerimizden konu üzerine uzmanlaşmış davetli konuşmacıların verdiği sözlü bildiriler güncel gelişmeleri sunmuşlardır. Ayrıca su dışındaki sıvı metaller, biyolojik sıvılar, camsı yapılar gibi konularda kuramsal ve deneysel konular üzerinde bildiriler sunan konuşmacılar sempozyumun hedeflerine önemli katkılar vermişlerdir. Sempozyum etkinliği kapsamında Piri Reis Üniversitesi’nin Simülatör Merkezi ve Eğitim Havuzu toplantıya katılanlar tarafından ilgi ile gezildi.

29 Aralık 2016 Perşembe