2 Yıl Üst Üste Başarısız Olan İngilizce Hazırlık Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine

İKİ SENE ÜST ÜSTE HAZIRLIK SINIFINDAN BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERİN TÜRKÇE PROGRAMA YERLEŞTİRİLME UYGULAMASI HAKKINDA!

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ya da Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile yerleştirildikleri yükseköğretim programının (Özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programları hariç.) zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen ikinci yarıyıl sonunda yapılan yabancı dil sınavında başarısız olduğu için ilişiği kesilen öğrencilerin, başvurmaları halinde başka bir üniversitede veya kayıtlarının bulunduğu üniversitede, Türkçe öğretim yapılan programların birinci sınıflarına yerleştirilme işlemleri ÖSYM Merkezince yapılacaktır.

• Başvurular, 6-12 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih bildirimi, 13 Ekim 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  internet  adresinden ulaşılabilecektir. Adaylar, Başvuru Formunu ilgili kılavuzda anlatıldığı şekilde doldurup başvuru süresi içinde Üniversitemize  onaylatacaklardır.

Öğrenci İşleri Müdürlüğü

Ekim 2016